aan de haak geslagen

Aan de haak geslagen

Dinsdagmiddag, 22 augustus 2023, was de Dierenambulance in Brandevoort. Ze hadden een melding gekregen dat er een eend aan de haak was geslagen, de eend zat verstrikt in visdraad. De medewerkers van de Dierenambulance konden er zelf niet bijkomen. De hulp van de brandweer moest worden ingeroepen. Gelukkig staan die mannen altijd paraat. Ze komen niet alleen voor mensen, maar ook om dieren te redden.

De brandweer kwam met duikers om de eend uit het water te halen. Eenmaal op het droge zorgde Natalie, medewerker van de dierenambulance, dat de eend weer los kwam van de haak met de visdraad. Gelukkig had de vogel geen verwondingen opgelopen en kon direct weer worden vrijgelaten.

Helaas gebeurt het heel vaak dat watervogels verstrikt raken in visdraad, vast komen te zitten aan een vishaak, of de loodjes inslikken. Dit kan voorkomen worden, wanneer vissers beter op hun spullen letten en alles netjes opruimen. Het is een lange lijdensweg voor de vogels. Als een vishaak in hun keel vast komt te zitten, waardoor ze niet meer kunnen eten. En pijnlijke ontstekingen krijgen door de verwondingen. De loodjes kunnen een loodvergiftiging veroorzaken en ook dat is een lijdensweg.

Gelukkig zien voorbijgangers vaak dat er iets aan de hand is met een watervogel. Ze bellen dan met de Dierenambulance die gaat proberen om zo’n dier te redden. De vogel kan eventueel naar het Vogelasiel gebracht worden. Daar zorgen ze ervoor dat hij weer wordt opgelapt.

Vergelijkbare berichten