Oproep tot steun voor grote schermen tijdens EK

Helmond, 8 juli 2024 – De oranjekoorts in Helmond is tot een hoogtepunt gestegen nu het Nederlands elftal de halve finale van het Europees Kampioenschap heeft bereikt. In tegenstelling tot veel andere steden, waar al initiatieven zijn genomen om de gemeenschap samen te laten komen voor de wedstrijden, zijn er in Helmond nog geen grote schermen te vinden. Helder Helmond en 50PLUS hebben daarom gezamenlijk een dringende oproep gedaan aan het College van Burgemeester en Wethouders om lokale initiatieven te ondersteunen.


In een brief aan het college benadrukken Helder Helmond en 50PLUS het belang van gemeenschappelijke beleving en het samenbrengen van de inwoners tijdens deze spannende momenten. Ze roepen de gemeente op om actief te helpen bij het versneld vergunnen van dergelijke initiatieven en om eventuele knelpunten op te halen en te verhelpen.


Daarnaast vragen de partijen de gemeente om te overwegen een incidentele subsidie te verstrekken aan initiatieven die zich richten op het gezamenlijk kijken naar de halve finale en bij goed resultaat ook de finale. “Dit zou een extra stimulans kunnen zijn voor ondernemers en organisatoren om op korte termijn grote schermen te realiseren waar onze gemeenschap samen kan genieten van deze sportieve hoogtepunten,” aldus Martijn Rieter, fractievoorzitter van Helder Helmond.

De partijen hebben het college verzocht om op korte termijn te reageren en te laten weten welke stappen er ondernomen zullen worden om een positieve bijdrage te leveren aan deze initiatieven. “Gezien de urgentie van deze oproep, verwachten wij dat de brief tijdig beantwoord wordt,” aldus William Bladder, burgercommissielid Helder Helmond.

Vergelijkbare berichten