Begemann reünie was in de Fonkel een groot succes

Na veel voorbereidend werk, organiseren, regelen en alle activiteiten die nodig zijn, een zo’n grote klus te klaren heeft de reünie plaatsgevonden. In het kader van 150 jaar Begemann en dat het alweer 30 jaren geleden was, dat de laatste reünie werd georganiseerd, hebben Cor Vrijken Piet Beks het initiatief genomen. Zij wilden nog een keer, de oud-werknemers van Begemann bijeen brengen en daarvoor waren ze op zaterdag 16 september met meer dan tweehonderd personen bijeen gekomen in wijkhuis De Fonkel.

Geweldige happening

Het is een geweldige happening als je zo velen binnen ziet komen, die er allemaal bij willen zijn. De minimumleeftijd van de gasten is de zeventig jaren gepasseerd en als je hun dan spreekt, is bij de meeste de mening toegedaan, dat dit wel de laatste keer zal zijn, dat ze bij zo’n geweldig mooi feest, van oud collega’s van het oude Begemann aanwezig zullen of kunnen zijn. Dat het een geweldige bijeenkomst was, staat voor iedereen als een paal boven water.  Het was feest en een fijn weerzien tussen al die oude collega’s. Al die oude verhalen, maar ook nieuwe, werden in de groep gegooid.  Iedereen zocht elkaar op, om maar de zekerheid te hebben dat ze niemand hadden gemist, bij deze middag.  De reactie van het Fonkel personeel en de vrijwilligers was, “we zien hier alleen maar mensen, die met een big smile op hun gezicht rond lopen“.

Ook burgemeester Elly Blanksma was van de partij. Ook zij vond het geweldig wat hier deze middag gebeurde, Ze had ook lovende woorden voor de twee initiatief nemers, die deze mooie klus voor hun oud collega’s geklaard hadden.

De muzikale intermezzo’s waren aan de Brabantse troubadour Tonny Wijnands toe vertrouwd, want hij was in het verleden ook nog werknemer bij Begemann geweest en was derhalve dus ook uitgenodigd.

De reünie liep uit. De mensen bleven praten met elkaar, ruim na de afsluiting ’s tijd kregen we ze pas de zaal uit, met de figuurlijk zweep, om maar eens aan te geven hoe gezellig dat het was. Via de e-mail stroomden de positieve reacties van de gasten, bij Cor en Piet binnen, want ze vonden allemaal zo goed geregeld en georganiseerd. Was het goed georganiseerd

Piet en Cor mogen met veel trots terugkijken op deze geweldige middag en er nog lang van na genieten. Al hun inspanningen zijn niet voor niets geweest.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten