Bouw Multifunctionele Sportaccommodatie  vordert gestaag

Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in 2018 door alle partners van Campus De Braak, werd op 17 april 2023 het officiële startschot van de bouw, van de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie (MFSA) gegeven.

Na 5 jaar van intensieve voorbereiding mocht wethouder Harrie van Dijk het startschot geven van dit bijzondere project. Hij deed dit met de met de treffende uitspraak,  “Op deze plek zal op zeer korte termijn een combinatie van onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport in een multifunctioneel, duurzaam en innovatief complex worden gerealiseerd.  Door deze ontwikkeling maken we meer ruimte voor topsport en talentontwikkeling, stimuleren we inwoners om aan de slag te gaan met hun gezondheid en bevorderen de sociale cohesie- omdat sporten verbindt.”

Partners
De MFSA wordt de nieuwe huisvesting voor Helmond Sport, JVDI de Fysioclub, de Praktijkschool Helmond en de amateurvoetbalvereniging SV De Braak. In de MFSA is ook een sporthal voorzien die door de leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege wordt gebruikt. Ook zal hier door de sportverenigingen, die nu nog gebruik maken van sporthal De Braak, gebruik van worden gemaakt.

Bouw activiteit 
De bouw gaat in hoog tempo door en zoals het er ook uitziet, gaat het allemaal volgens schema met de bouw. De realisatie van de MFSA werd gegund aan de aannemer Wijnen Bouwgroep B.V. te Someren, Megens Installaties B.V. te Druten en Elektro Vogels te Helmond. Als het bouwtempo gehandhaafd kan blijven zoals het nu gaat, zal in de zomer 2024 de MFSA door de aannemer worden opgeleverd. Hierna zullen de toekomstige gebruikers, de MFSA kunnen gaan inrichten. Naar het einde 2024, zal de MFSA dan in gebruik worden genomen.

Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten