Burgemeester Blanksma ontving 22 diamanten bruidsparen

Nog nooit  was er zo een grote groep diamanten echtparen te gast , op uitnodiging van burgemeester Elly Blanksma, bij de lunch in het Kasteel van Helmond.  Het waren de echtparen, die hun diamanten bruiloft in deze periode van dit jaar vieren. Het waren maar liefst 22 diamanten echtparen, die voor deze jubileum viering  hier aanwezig mochten zijn.

Ontvangst

De aanwezige echtparen, werden zoals altijd de gewoonte is, weer op een bijzondere wijze, in het Kasteel binnen ontvangen. Via de bekende rode loper, werden ze opgevangen door een heuse oude kapelaan en een hofdame, van het Kasteel museum. Het echte aantal dat vandaag was uitgenodigd was 35. Echter door diverse omstandigheden en ziekte, hebben er 13 diamanten echtparen het moeten afzeggen. Zij hebben wel allemaal een attentie van de burgemeester thuis mogen ontvangen.

Stijgende lijn

Er zit een stijgende lijn in de hoeveelheid Helmondse diamanten echtparen en daarom is het initiatief genomen, om vier keer per jaar dit soort bijeenkomsten te gaan organiseren. Nog niet eerder waren er zoveel bruidsparen als vandaag, die aan de uitnodiging van de burgemeester, gevolg hadden gegeven. Het is ook een heel grote groepsfoto geworden, als er zoveel diamanten paren bij elkaar aanwezig zijn. Hierna kon burgemeester  Elly Blanksma, de jubilerende echtparen verwelkomen  in de grote Kasteelzaal en gedurende de lunch probeerde ze met allen een praatje maken.  Ook vandaag 6 september 2023, heeft  deze bijeenkomst weer plaats gevonden, voor deze 22 jubilerende echtparen. De ontvangst van de gasten, vond dit keer vanwege het grote aantal echtparen plaats, in de grote zaal van het Kasteel. Deze was weer in een sfeer volle stijl aangekleed.  Burgemeester Elly Blanksma vond het heel fijn, dat al deze diamanten paren, hier aanwezig waren. Het was voor allen mogelijk, om op een gezellige manier met haar, van een heerlijke lunch te genieten en er een heel gezellig samen zijn van te maken.

Bijzondere bijeenkomst

Zo’n gezamenlijk uitgebreide lunch, met al die andere diamanten echtparen, werd door iedereen als heel gezellig ervaren en bijzonder. Bij deze uitgebreide lunch met burgemeester Elly Blanksma, werden door de echtparen, ook vele en mooie verhalen opgehaald van vroeger. Het is en blijft een bijzondere samenkomst voor allen en ze kijken er met veel genoegen op terug. Ze hadden het geen van allen willen missen.

Tekst en Foto’s,  Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten