Burgemeester Blanksma ontving weer diamanten echtparen  

Burgemeester Elly Blanksma heeft wederom, de Helmondse  diamanten echtparen, weer in het Kasteel ontvangen. Het waren de echtparen, die hun diamanten bruiloft in het eerste kwartaal van 2024 hebben gevierd.  De diamanten echtparen, zijn voor deze dag uitgenodigd door burgemeester Elly Blanksma en werden door haar ontvangen, met een heerlijke lunch in het Kasteel. Het waren zeven diamanten echtparen, die dit prachtige jubileum al hebben mogen vieren.

Aantal Diamanten paren

Het aantal Helmondse diamanten echtparen stijgt gestaag in de laatste jaren en daarom is het initiatief genomen, voor het organiseren van deze bijeenkomsten. Dit bijeen komen van de diamanten echtparen, gebeurt vier keer per jaar. Hierbij verwelkomt de burgemeester, Elly Blanksma, de jubilerende echtparen in het Kasteel. Zo ook vandaag 27 maart 2024, vond deze bijeenkomst ook weer plaats, voor deze zeven jubilerende echtparen. In dit eerste treffen, waren er een aantal paren minder, dan in het laatste kwartaal van het vorig jaar. Het vond allemaal weer plaats in de grote zaal in het kasteel, die in heel sfeer volle stijl was aangekleed.   Burgemeester Elly Blanksma, vind het altijd weer heel fijn, dat zij de diamanten paren weer kan ontmoeten. Het was mogelijk, om op een gezellige manier met haar, van een heerlijke lunch te genieten en er een heel gezellig samen zijn van te maken.

De ontvangst

De ontvangst van de aanwezige echtparen in het kasteel, ging wederom op bijzondere wijze. Via de bekende rode loper, werden ze opgevangen door het echtpaar Joost van Cortenbach en zijn vrouw Catherina van Cortenbach- van Halewijn, van het kasteel museum. Vervolgens werd er na de ontvangst binnen, door burgemeester Elly Blanksma, een fotosessie gemaakt van de diamanten echtparen. Hierdoor hebben zij na afloop, allemaal nog een mooie terugblik, op dit bijzondere samen zijn. Zo’n gezamenlijk uitgebreide lunch, met al die andere diamanten echtparen, werd door iedereen heel gezellig gevonden en uitzonderlijk. In deze uitgebreide lunch en gesprekken met burgemeester Elly Blanksma, werden door de echtparen, ook vele verhalen opgehaald van vroeger. Het is in ieder geval weer een bijzondere samenkomst geweest, die beslist voor herhaling vatbaar moet blijven.

 Tekst en Foto’s Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten