Compleet vernieuwde binnentuin officieel geopend 

Het appartementen complex van Woonpartners aan de Torenstraat, heeft op zaterdag 30 september de compleet vernieuwde binnentuin aan de Torenstraat 40-44 officieel geopend. Het laat zien waar initiatieven en gesprekken van bewoners, met een woningbouw stichting als Woonpartners, toe kunnen leiden.

Halverwege 2021 zijn Wendy van Frederici, later overgenomen door Renate van de Ven en Huub Niessen de buurt beheerder, in gesprek gegaan met de werkgroep, Jan van de Linden, Wim van Manen en Peter Koolen van het woongebouw. De verouderde binnentuin bleek het belangrijkste onderwerp van gesprek te zijn worden.

De gevormde werkgroep heeft het eigen initiatief genomen en is rond gaan informeren. Ze hebben uiteindelijk een jonge, beginnende hovenier Bram Rijkers gevonden, die op de juiste wijze met hen mee wilde denken, over hun voorstel. Hierna heeft Bram Rijkers in samenspraak met de werkgroep, er een ontwerp neergelegd wat gepresenteerd werd aan alle bewoners. Zij kregen hierdoor de mogelijkheid, om hier op of aanmerkingen aan te geven.Toen de partijen in overeenstemming waren gekomen, heeft Bram Rijkers een offerte kunnen maken.

Offerte

Deze offerte is bij Woonpartners terecht gekomen en werd meegenomen op de begroting voor 2023. Hierna ligt het voor Woonpartners even stil, maar de werkgroep is achter de schermen wel bezig gebleven. Zij hebben ook gezocht ,om financiële middelen te verwerven en hierdoor ook een bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van hun wensen. Er is met ondersteuning van stichting voor ouderen, geld aangevraagd bij het subsidiefonds kruisvereniging Helmond. Met nog enkele andere sponseringen, hebben zij gelden bijeen weten te brengen, waarmee ze meubels en bloembakken hebben kunnen aanschaffen. Ze hebben bovendien hiervan ook nog tuingereedschap kunnen aanschaffen en ze zijn gaan praten over de verlichting.

Het tuinonderhoud

Het tuinonderhoud, dat willen de bewoners zelf gaan doen. De belangrijkste reden voor het gezamenlijk onderhouden van de tuin, wordt gevonden in het feit van saamhorigheid. Door het betrekken van alle bewoners, bij het onderhoud van de tuin, is er een reden om ze naar buiten te krijgen en hierdoor de eenzaamheid aan te pakken. De tuin is zo ontworpen en aangelegd, dat hij ook rolstoelvriendelijk is.

Tuin verlichting

Woonpartners heeft vervolgens een bedrijf de opdracht gegeven, om het aspect tuinverlichting te bekijken. Hier is een mooi advies uit gekomen en dat werd vervolgens besproken met de werkgroep. Nadat deze ermee akkoordwaren, is deze opdracht verstrekt. Het is een combinatie van sfeer en veilige verlichting geworden. Dit werd deze week nog uitgevoerd. Het is een mooi proces geworden, waarbij de bewoners steeds zelf aan het roer hebben gestaan. Het is een prachtige groet,- en ontmoet tuin geworden door en voor de bewoners.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten