De najaarsconcert show van mannenkoor Lambardi werd een groot succes.  

Het Helmondse mannenkoor Lambardi heeft weer een mooie muziekmiddag verzorgt in een uitverkocht Speelhuis. Het was geen optreden van alleen het mannenkoor Lambardi, maar ze hebben ook voor de nodige variëteit gezorgd. Het is een geweldige concert middag geworden, van een hoog niveau door de diverse muzikale uitvoeringen, die het aanwezige publiek in het uitverkochte Speelhuis kreeg voor geschoteld.

Opera, Musical en Pop

Achter de piano had Leon Dijkstra  plaats genomen, om daar waar nodig voor de begeleiding te zorgen. Last but not least heeft een koor ook de beschikking over een dirigent nodig, om alles in een goed tempo te laten verlopen. Hiervoor heeft het Lambardi mannenkoor de beschikking over niemand minder dan Jules Luesink, hij heeft de bezielende leiding van dit mooie mannenkoor en is de samensteller van deze muzikale concert middag. Het aanwezige publiek werd de middag mee genomen op een muzikale reis, naar het rijke opera verleden. Ook kwam de mooie eigentijdse muziek en werd het musicalrepertoire voor het voetlicht geplaatst.

Aldona  Bartnik

De Poolse sopraan Aldona Bartnik heeft, met haar mooie stem, een grote muzikale bijdrage geleverd aan dit concert. Zij bracht een aantal prachtige liederen ten gehore. Zij is ook een wereld ster die hier in Helmond, haar muzikaal talent ten gehore heeft mogen brengen met mooie liedjes en de waardering van de aanwezigen was een groot applaus. Voorzitter Meint Veninga liet blijken in zijn dankwoord aan haar, dat Lambardi zich verheugd voelde, dat Aldona Bartnik hier in Helmond haar prachtige stem had willen laten horen. Hij reikte haar een mooi boeket bloemen aan, na haar optreden.

Pabo Junior

Dat ook de jongeren niet mochten ontbreken, bleek door de aanwezigheid van het jeugdkoor van Pabo Junior, dat op uitbundige wijze van zich heeft laten horen. Het was een groepje van de jongste leden van het Pabokoor. Zij brachten, ondanks hun jonge leeftijd, prachtig Engels gezang ten gehore. Dit werd ook zeer gewaardeerd door het publiek. Hun leidster kreeg na hun optreden een mooi boeket bloemen en de jeugd werd verrast met een grote gevulde snoepzak.

 Na de pauze

Het is een middag geworden met diverse soorten muziek, zoals het optreden na de pauze, van de muzikanten van de Eindhovense band Maas Muziek. Deze ras muzikanten maakten, er samen met de mannen van Lambardi een geweldig mooie show van. Zij begeleiden ook het koor met muziek, bij enkele nummers, die zij samen met het koor zongen. Zij maakten er een bijzondere show van deze middag. De enige dame in dit gezelschap, werd na hun optreden, verrast met een mooi bloemboeket.

Organisatie

Jules Luesink heeft na maanden van repeteren, het mannenkoor Lambardi dat in 1952 werd opgericht, gebracht tot wat zij op deze zondagmiddag ten gehore hebben gebracht. Het was van deze mannen, een optreden met een diversiteit aan songs, op een hoog niveau. Het samenstellen van zo’n muzikale middag, heeft natuurlijk veel voeten in aarde gehad. Maar als het dan zulk een prachtig resultaat oplevert, is dat ook een beloning voor de organisatie. Uiteraard zijn nieuwe muziekvrienden, die hun eerste stappen willen zetten in het mannenkoor Lambardi, altijd van harte welkom. Op maandagavond, wordt in Wijkhuis De Fonkel, gerepeteerd.

 Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten