De officiële opening van het nieuwe Zwembad De Braak is nu een feit

Op vrijdag 15 december vond de officiële opening van het nieuwe Zwembad De Braak plaats. Vele genodigden waren hiervoor naar het zwembad gekomen om van dit bijzonder gebeuren getuige te mogen zijn. Om tot aan dit moment te komen zijn er intussen vele jaren verstreken vanaf het moment dat de eerste gesprekken zijn opgestart. Het is ook zo’n moment waarbij verschillende sprekers een kort woordje richtte tot de aanwezigen.

De eerste sprekers

Als eerste spreker deed de heer Mark Westra, directeur en eigenaar van Olco Maatschappelijk Vastgoed BV. het woord. Hij kreeg van lady speaker Winny een mooi Helmonds cadeautje aangeboden in de vorm van een Helmonds woordenboek.  Vervolgens gaf hij de microfoon door aan de commercieel en operationeel directeur van Optisport de heer Theo Willems als exploitant van het Zwembad De Braak. Hij kreeg aan het einde van zijn verhaal uit handen van wethouder Harrie van Dijk twee bordjes voor kunstwerken uitgereikt.  Wethouder Harrie van Dijk sloot de rij van sprekers met zijn uitleg over het ontstaan van dit prachtig mooie zwembad. Hij haalde het eerste Helmondse zwembad aan de Kanaaldijk nog even aan. Dat was er nog een van gescheiden zwemmen van de mannen en de vrouwen. In het midden stond een scheidingsmuur waar je net over heen kon kijken en zo nodig met je familie kon afspreken als je naar huis wilde gaan. Dat zwembad lag achter het garagegebouw van Henk Jongen.

Kunstwerk op de muur

Als je vanuit het restaurant via de trap naar de tribune loopt passeer je aan je rechterhand een fotokunstwerk. Het kunstwerk heeft de naam ‘Watersport verenigt’ meegekregen. De makers van dit kunstwerk zijn onze Helmondse fotograaf Dave van Hout en Josanne van der Heijden. Tijdens de ontspannen tijd, die er tussen de officiële momenten was, werden de aanwezigen verrast door het optreden van Saxofonist kunstenaar Ozzy on Sax. In de toekomst zal ook de Praktijkschool naar de sportcampus verhuizen. Leerlingen van de Praktijkschool verleenden op de opening vandaag al hun diensten bij de verzorging van het natje en droogje van alle gasten.

Sleuteloverdracht

Voor de sleuteloverdracht werd iedereen verzocht om naar de tribune van het zwembad te gaan. Hier werden eerst demonstraties in het zwembad gegeven van jonge zwemmers en zwemsters van het Knippenberg College. Dit gebeurde onder leiding van Delphie Meeuws, docent en jarenlang synchroonzwemster. Ook was zij in 2020 Nederlands en Europees kampioen. Uit deze groep van zwemmers zou dan uiteindelijk iemand zijn die de sleutel zou op halen op de bodem van het zwembad. Deze overhandigde zij vervolgens aan wethouder Harrie van Dijk die hem op zijn beurt aan Bas Nijnens ter hand stelde, de bedrijfsleider van het Zwembad De Braak. Bij terugkeer in het restaurant kregen alle gasten door de leerlingen van de Praktijkschool een glas champagne aan geboden. Hierna was het laatste woord aan Harrie van Dijk waarbij hij iedereen bedankte hun komst en inzet op welke wijze dan ook. Zijn glas ging in de lucht en een gezamenlijk PROOSTTTTTTT klonk uit alle kelen.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten