Dier van de Week: Anzar

Van blaasorkest tot basketballer: een nogal cryptische omschrijving van Anzar (1). Lees vooral verder.

De eerste dagen in het asiel zat Anzar verstopt achter zijn mandje naar ons te blazen. Na een paar maaltijden begon hij echter anders over ons te denken. Voor de vorm werd er nog geblazen, maar Anzar kwam ook naar voren om kopjes te geven. Eerst aan het voerbakje, dat hij natuurlijk erg op prijs stelde en daarna ook aan onze handen. Het blazen werd steeds meer achterwege gelaten.

Anzar deelt nu een verblijf met twee sociale katers en dat heeft wonderen voor zijn verdere ontwikkeling gedaan. Hij komt ons energiek begroeten, cirkelt rond benen als een haai rond een zwemmer en geeft fanatiek kopjes. Nou ja, kopjes? Zeg maar gerust kopstoten. Hij springt zowaar ervoor in de lucht, als een basketballer die een dunkshot maakt.

Anzar is een leuk streetwise jochie, dat in het begin wat angstig kan zijn. Met wat ervaring, een tuin en brokjes bent u verzekerd van talloze kopjes.

Op www.dierenambulancehelmond.nl kunt u alle katten bekijken. U ziet hier ook of een kitten in het asiel of in een gastgezin zit.

Vergelijkbare berichten