Dier van de Week: Tonio

Dier van de Week: Tonio

Als verre afstammeling van de koning der dieren kan Tonio (8) zeker majestueus genoemd worden. Een prachtige zilvergrijze vacht omhult zijn imposante figuur. Alleen een kroon ontbreekt nog.

Hij is binnengekomen op Dierendag en heeft het onderhand wel gezien bij ons. Eerst speelde hij nog graag; tegenwoordig is hij minder enthousiast. Hengeltje? Saai! Laserlichtje? Gaap! Hofnar? Flauw! Hij verveelt zich. Wat is een koning nou zonder koninkrijk?

Tonio is minzaam naar zijn onderdanen maar laat niet met zich sollen. Vanwege zijn temperament zijn kinderen niet gewenst aan zijn hof. We betwijfelen of hij met andere katten wil samenleven. Het plebs in de verblijven naast hem wordt regelmatig met straffe poot gecorrigeerd. Noblesse oblige!

De lijfarts heeft een hartruisje met licht verdikte hartwand vastgesteld, waarvoor een herhaling van zijn hartecho op termijn wenselijk is. Voor de rest verkeert Tonio in blakende gezondheid.

Heet u toevallig nog een koninkrijk over, compleet met kasteel, kasteeltuin en goed opgeleid personeel? Dan is Tonio de koning te rijk!

Vergelijkbare berichten