Frans Claessens presenteerde zijn vierde boek

Op zaterdagmiddag 23 september heeft Frans Claessens, alweer zijn vierde boek gepresenteerd. Vrienden en belangstellenden waren naar wijkhuis de Lier gekomen om deze presentatie bij te wonen.  Frans is schrijver en heeft in de laatste jaren al  drie boeken het daglicht laten zien. Het boek dat nu is gepresenteerd, gaat evenals de voorgaande drie boeken,  over mensen, met beperkingen. Hij wil middels deze boeken  laten zien, wat mensen met beperking allemaal nog kunnen doen in hun leven. Frans heeft zelf ook een beperking en die heet Spastische Parese. Hij zegt altijd, “al ben je beperkt, probeer dan toch wat van ’t leven te maken”.

Afwezig

De door omstandigheden afwezigheid van Maria Lute, die opening van de boekpresentatie zou doen, werd de speech die zij opgesteld voorgelezen door Hein Dings

Door het oog van de naald

 In dit vierde boek, “door het oog van de naald “ heeft Frans, met dit waar gebeurd verhaal, uitvoerig proberen te omschrijven wat een doorzetter toch nog kan overkomen. Guido, de hoofd persoon in dit vierde boek is een man met beperkingen. Binnen een jaar overkomt hem een valpartij waarbij hij een been breekt en nog geen jaar later te maken krijgt met een hartinfarct. Hieruit blijkt dan ook weer, dat een leven plotseling ingrijpend kan veranderen, als je er zulke gebeurtenissen ook nog eens bij krijgt.

Onverwachte gebeurtenissen

In dit boek beschrijft de auteur dan ook, wat men kan verwachten, als men toch al beperkingen heeft en er zoiets met hem of haar gebeurt. Evenals in zijn drie eerder uitgebrachte boeken, heeft Frans weer gekozen voor een redelijk groot letter type, zodat mensen met oog problemen het boek ook kunnen lezen. Het eerste exemplaar van het nieuw boek van Frans Claessens, mocht in ontvangst worden genomen door Ans Meulendijks van Wijkhuis De Lier. Bent ook u geïnteresseerd  in het mooie boek, neem dan via het emailadres  (claessensfrans@outlook.com ) van Frans contact met hem op, om het boek te bestellen.

Over het boek

Over het boek, “door het oog van de naald “ zegt Sehrish Hussain, redactrice van Beauty & Books, Frans Claessens heeft er alweer een geweldig boek neergepend. Hij laat mensen zien en voelen hoe ziektes worden beleefd. Dit boek is een meesterwerk en krijgt 5 sterren.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk.

Vergelijkbare berichten