Golftournooi  Brabantse Disabled voor mensen met een handicap

Op vrijdag 1 september heeft het jaarlijkse Golftournooi  Brabantse Disabled open 2023,voor mensen met een handicap, ook dit jaar weer plaatsgevonden. Het was voor de vijftiende keer in zestien jaren, dat dit is georganiseerd door het bestuur van de stichting  Brabantse Disabled. Door de Corona is er een jaar niet gespeeld kunnen worden. Dit jaar waren er ook mensen uitgenodigd,   met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het is een populatie, die ondanks de handicap die zij hebben, hun uiterste best doen om er het beste uit te slepen. Op Golfbaan Stippelberg werd die dag vanaf 11:00 uur, voor de vijftiende keer gestreden om de titel.

Brabants kampioenschap

In de diverse klasse vond de strijd plaats, om het Brabants kampioenschap, golf voor mensen met een beperking.. Naast het wedstrijdprogramma werd er ook zoals ieder jaar een clinic georganiseerd, om mensen met een beperking kennis te laten maken met de golfsport. “Het is voor ons niet noodzakelijk dat mensen gelijk blijven golfen, maar wel dat ze ontdekken wat ze kunnen met hun lichaam”, zei Cees van Dijk, voorzitter van het golfevenement, daar eerder over. “Probeer gewoon eens wat je allemaal nog kan.” De organisatie nodigd daarbij ook andere mensen uit, om kennis te komen maken met de golfsport. Tijdens de clinic worden deelnemers wegwijs gemaakt in de beginselen van de sport, zoals het afslaan en putten.

Slechte weersomstandigheden

Waarop een organisatie als deze, niet op zit te wachten, zijn de slechte weersomstandigheden. Het was op deze vrijdag bar slecht weer met veel regen. “Dit mag de pret niet drukken “, zei Cees van Dijk voorzitter van de organisatie in zijn openingswoord. “Het is een sport die je onder allerlei weersomstandigheden moet kunnen spelen “, was zijn aanvulling. Cees had ook aangegeven binnen zijn bestuur, dat hij ermee ging stoppen na deze dag. Hij heeft bij de organisatie van dit bijzondere tornooi, samen met de overige bestuursleden, vijftien jaar de kar getrokken. De overige bestuursleden hebben na het horen van zijn bericht, zijn voet sporen gevolgd en zijn er ook mee gestopt. Jaarlijks zijn ook de Helmond burgemeester Elly Blanksma en de burgemeester van Gemert-Bakel Michiel van Veen aanwezig, om hun balletje mee te slaan. Door een speciaal, op deze vrijdag geplande vergadering van vele burgemeesters, moesten beide verstek laten gaan. Echter Michiel had laten weten, toch even aanwezig te zullen zijn, om de opening te doen. Hierbij maakte Michiel van de gelegenheid gebruik, om Cees in het zonnetje te zetten, voor wat en welke populatie hij zich had in gezet, in die vijftien jaren met zijn bestuursleden. Voor zijn inzet in al die jaren, werd Cees van Dijk door Michiel van Veen, onderscheiden met een speciale Gemeente Gemert-Bakel speld.

Prijsuitreiking

Gelukkig waren de weersomstandigheden in de late namiddag verandert en kwam de zon nog tevoorschijn, iedereen kon fijn buiten op het terras zitten. De hele ceremonie protocollaire, die na afloop plaats moest vinden, kon dus mooi buiten gebeuren. Iedereen die binding met deze dag had gehad, kon toch terugzien  op een fijne dag, met veel waardering en respect voor de inzet die ze allemaal met en voor elkaar hadden getoond. Van het lopend buffet na afloop, werd door iedereen smakelijk van genoten en geprezen.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten