Helmondse Aanpakkers

Vrijdag 29 september 2023

In Helmond Aanpakkers zetten we een persoon of organisatie die zich volop inzet voor Helmond in het zonnetje. Maak kennis met VOLOP Helmond! Heb je een goed concept, maar ontbreekt het aan financiële middelen voor het huren van een pand? Volop Helmond zet zich in om lokale initiatieven, met echt Helmonds DNA, en leegstaande panden in het centrum van Helmond te verbinden en zo de aantrekkelijkheid van de stad te vergroten!

De startende ondernemer

Linda, projectleider bij Volop Helmond: “We richten ons met Volop vooral op culturele en maatschappelijke initiatieven, maar ook startende ondernemers met vernieuwende concepten zijn van harte welkom. Met een echt startende ondernemer gaan we het gesprek aan om te kijken of er bijvoorbeeld een zogenaamde ingroeihuur kan komen, zodat ze niet meteen de volle huur hoeven te betalen en mee kunnen groeien. ”

Heel diverse tijdelijke initiatieven hebben al een plek gevonden in de leegstaande panden dankzij Volop Helmond. 

Linda: ”Het maakt me trots dat we al veel mooie initiatieven hebben mogen plaatsen.”

Verschillende projecten

Zo is er in het oude postsorteercentrum een creatieve broedplaats gevestigd en is de oude City sporthal deels omgetoverd tot Droomfabriek van de LEV-groep. Maar je kunt ook denken aan een pop-up store van Food Tech Brainport in de Elzas passage, fotoclub ‘Wa kiekte gai’, een open atelier, exposities van lokale kunstenaars en ROC Ter Aa. Allemaal projecten die bezoekers verrassen met originele projecten van lokale Helmonders!

Meerwaarde

De aanpak van Volop is gericht op het bieden van duidelijke meerwaarde voor alle betrokken partijen. Initiatieven worden zorgvuldig gescreend voordat ze voorgesteld worden aan vastgoedeigenaren en makelaars. Het is niet niks 

“Hoe dit past bij Helmond? Ik denk heel erg goed, omdat Helmonders – dan val ik een beetje in de containerbegrippen- wel echte aanpakkers zijn. Het zijn doeners. ”

Volop Helmond is een prachtig voorbeeld van Helmond Aanpakkers!  Dus heb jij een vernieuwend, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief en wil je bijdragen aan een bruisend Helmonds centrum? Bezoek het kantoor van Volop Helmond op Markt 207

Bron: Gemeente Helmond

Vergelijkbare berichten