Hoogste punt Huize d’n Herd bereikt

Eind september is het hoogste punt bereikt, van het nieuwe gebouw Huize d’n Herd aan de Bindersestraat. Een belangrijke mijlpaal in de bouw en hét moment om de betrokken bouwmedewerkers van bouwbedrijf van de Ven te bedanken, voor hun harde werk en toewijding. Op dinsdag 26 september werden ze in het zonnetje gezet. Ook via deze weg wil Bergopwaarts graag haar waardering voor hen uitspreken.

 Natje en droogje

Bergopwaarts heeft vandaag, als dank naar de betrokken bouwmedewerkers, een mobiele frituur naar de bouwplaats laten komen, voor een hapje en een drankje. Deze manier van viering van dit hoogste punt moment, motiveert de bouwmedewerkers ook weer om er weer tegenaan te gaan.

De afwerking

Nu de buitenzijde van het gebouw bijna klaar is, breekt er een nieuwe fase in de bouw aan. Het is tijd om te werken aan de binnenkant van het gebouw, zoals het aanbrengen van vloeren, wandbekleding, plafonds en andere afwerkingen. De stukadoors en de tegelzetters zijn al begonnen, om meters te maken en alles gladjes te maken. 

Wist u dat… 

… ook de installaties in Huize d’n Herd erg duurzaam zijn? Ze behoren tot de meest milieuvriendelijke systemen die toegepast kunnen en gaan worden. Er is speciale aandacht voor een duurzame opwekking van warmte en koude en een goed binnenklimaat met ruim voldoende ventilatie. 

Huize d’n Herd

In Huize d’n Herd biedt SMO Helmond onderdak en begeleiding aan (voornamelijk alleenstaande) mensen van 18 jaar en ouder (zonder kinderen). Bij Huize d’n Herd kunnen mensen uit Helmond, maar ook uit omliggende dorpen terecht. In 2022 werd het oude gebouw Huize d’n Herd gesloopt en zijn ze, op dezelfde locatie, begonnen met de nieuwbouw. Er komen in totaal 73 studio’s en tien bedden voor nachtopvang. Als alle werkzaamheden zich in dit gedane tempo blijven voortzetten, is het gebouw in het voorjaar van 2024 klaar.

Foto´s, Henk van Dijk

Tekst ,  Henk van Dijk-BOW 

Vergelijkbare berichten