Inzameling voor deelkasten: deelt u mee?

Op donderdag 27 juni om 09.30 uur start wethouder Dortmans een inzameling voor deelkasten in Helmond. De inzameling vindt plaats in het Huis voor de Stad van 27 juni tot en met 3 juli. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

Inmiddels zijn er in Helmond verschillende deelkasten te vinden. Wethouder Dortmans heeft voorgesteld om de initiatiefnemers van deze deelkasten een handje te helpen.

Vanaf donderdagochtend staan er verzamelbakken in de centrale hal waar spullen afgeleverd kunnen worden. Iedereen in Helmond is van harte welkom om voedingsmiddelen en of verzorgingsproducten te doneren. Deel wat u kan missen!

De deelkast, ook wel ‘buurtkast’ genoemd, is onder andere bedoeld om duurzamer met levensmiddelen om te gaan. En om inwoners die het nodig hebben iets extra’s te bieden. Naast (houdbare) voedingsmiddelen, kunnen er ook verzorgingsproducten in de kasten neergezet worden. Degene die iets nodig heeft, kan de producten geheel vrijblijvend en anoniem uit de kast halen.

Wat kan er gedoneerd worden?

Veel houdbare spullen zoals: soep, blikgroente, blikfruit, pasta en pasta saus, rijst en bami, sausjes en bijvoorbeeld aardappelpuree. Verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo en maandverband zijn ook erg gewild. En iets lekkers voor de kinderen mag altijd.  

Wendy Boudewijns, initiatiefnemer van de deelkast Mierlo-Hout, is donderdagochtend aanwezig om uitleg te geven over de deelkast.

Aan het einde van de inzamelactie zullen de gedoneerde spullen verdeeld worden onder verschillende deelkasten in Helmond.

Gemeente Helmond bericht: https://www.helmond.nl/1/nieuws/2024/juni/inzameling-voor-deelkasten-deelt-u-mee

Vergelijkbare berichten