Kerstconcert van de Rimboband en mannenkoor Lambardi  

Het jaarlijkse Kerstconcert van de Rimboband, komt er weer aan op zondag 17 december om 14.30 uur in het Speelhuis. Hierbij zal dan ook, mannenkoor Lambardi van zich laten horen. Het kerstconcert samen met het mannenkoor Lambardi, is al jaren een traditie geworden.  Dit kerstconcert behoort tot de hoogtepunten van zowel de Rimboband als Lambardi. Vanaf 1993 organiseren de Rimboband en Lambardi elke twee jaar een kerstconcert.

Oprichting

De Rimboband die werd opgericht in 1979,  is een streekorkest voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Helmond. Voor deze mannen en vrouwen, is muziek maken bij de Rimboband, vooral ook plezier maken. Iedere muzikant levert op zijn of haar eigen niveau een waardevolle bijdrage aan het orkest.

Het repertoire

Het uitgebreide repertoire van de Rimboband bestaat uit, evergreens, hits, klassieke stukken, lichte muziek en kerstmuziek. Het is een repertoire, waar voor elk wat wils bij zit. Jaarlijks verzorgt de Rimboband een vijftal concerten,wat ze vaak wel doen met een gerenommeerd orkest, harmonie of koor. Voor beide muziekgezelschappen levert deze samenwerking, een geweldig rijke ervaring op. Ook nu is er door Lambardi, voor dit Kerstconcert, weer een mooi repertoire opgesteld.  

Bekendheid Rimboband

Dat ze bekend waren en gewaardeerd werden, bleek in een aantal jaren van hun bestaan. In 1987 waren ze uitgenodigd op Soestdijk, bij het vijftigjarig huwelijksfeest van prinses Juliana en prins Bernhard. Ook traden ze op in Belgie, in de Helmondse zusterstad Mechelen. Een heel bijzonder kerstconcert hebben ze daar samen verzorgd in 2014, in de Romboutskathedraal in Mechelen.

Verrassingen

Ook in 1987 werd de Rimboband verrast door groep wielrenners van de Tourclub’81 Helmond. Die mannen reden een non-stop sponsortocht van Hamburg naar Helmond over 500 kilometer voor de Rimboband, onder leiding van ondergetekende. Aan de finish van deze monsterrit, boden de renners de voorzitter van de Rimboband, een cheque aan van 10.000 gulden voor de aanschaf van nieuwe instrumenten

De Rimboband werd zelfs eens Helmonder van het Jaar 2013 en ze zijn daardoor niet alleen wereld beroemd geworden in Helmond, maar zijn een begrip geworden in de hele regio en zelfs ver daarbuiten. Zo stond het orkest ooit eens zelfs op Paaspop in Limburg. 

Onderdeel van hun leven

De Rimboband is voor deze enthousiaste muzikanten,  een niet meer weg te denken onderdeel van hun leven. Ze maken deel uit van een orkest, leveren een bijdrage aan de maatschappij. Ze worden gehoord en gewaardeerd. Zo brengt de Rimboband kleur en muziek in het leven van velen van hun. Er wordt door de Rimboband echt muziek gemaakt, met verschillende melodielijnen. De eerste dirigent van de Rimboband was muziekdocent Jos van Lieshout. Bovendien was Jos van Lieshout, één van de bedenkers van het kleurensysteem, waardoor de bandleden de bladmuziek kunnen lezen. Hierna heeft Jose, die al zeeeer vele jaren  als dirigent voor de band staat, samen al die vrijwilligers, naar het huidige niveau gebracht. Al deze inspanningen moeten gaan resulteren in een knallend Kerstconcert. Met het Lambardi mannen koor zal dit een prachtig en zeer luisterrijk Kerstconcert gaan worden op 17 december in Het Speelhuis.

De toegangskaarten  a €10,00 (incl. consumptie) zijn al te bestellen via theaterspeelhuis.nl of op te halen bij de kassa van ’t Speelhuis.

Tekst, Henk van Dijk

Foto’s Lambardi en Rimbo Band

Vergelijkbare berichten