Lambardi kon weer op koorreis, naar Monschau

Elke twee jaar gaat normaal gesproken het Lambardi mannenkoor, op “koorreis”. Dit is een driedaagse reis naar het buitenland. Dat dit echter door welbekende omstandigheden, al vijf jaar geleden was zat de mannen natuurlijk niet lekker en dus stond iedereen te popelen om weer eens weg te gaan en dat met alleen maar mannen.

In een goedgevulde dubbeldekker bus werd op vrijdag koers gezet naar Monschau. Zoals ze bij Lambardi gewend zijn, zit de sfeer er meteen goed in en is het zo keigezellig. Onderweg naar het einddoel, werd er eerst een bezoek gebracht aan Valkenburg en de grotten en daarna een wijnproeverij (met liederen aangevuld). Hierdoor groeide de sfeer al bij de Lambardisten en ook de andere bezoekers genoten van die gezellige ontstane sfeer. Na enige tijd moest de reis toch weer worden voortgezet, om op tijd in Monschau te arriveren. In het hotel was het ’s avonds ook al snel een bonte avond en het was net een kletsavond met carnaval.

Zingen in de dom van Aken en Monschau

Op zaterdag werd een bezoek gebracht aan Aken en werd er natuurlijk gezongen in de dom van Aken. Een paar liederen werden er door de Lambardisten in de Dom gezongen, maar wat een akoestiek is er in die dom van Aken, dat is werkelijk genieten in het kwadraat. Op zaterdagavond hebben ze ook nog een optreden gehad in de kerk van Monschau en dat deden ze samen met twee lokale koren, die na Lambardi aan de beurt waren. Het waren de koren “Chora Bella” en “Chor Maranatha”. Verdi, Enya, en een barbersong zaten in de Lambardi uitvoering. Meer dan 300 mensen genoten van hun optreden en ze ontvingen een staande ovatie, van alle aanwezige bezoekers.

Dit alles moest natuurlijk geëvalueerd worden en dat vond plaats in een “Duitse kneipe”. Ook hier lieten de mannen van Lambardi nog laat van zich horen met vrolijke en Duitse toogliederen.

De derde dag alweer

De derde en laatste dag werd afgesloten met een gezongen mis in de kerk van Hofen, waarna een bezoek, als onderbreking van de thuisreis, aan het Drielandenpunt werd gebracht. Als afsluiting van deze geweldige driedaagse muzikale reis, werd er voor de mannen nog een heerlijk afscheidsdiner geserveerd, in de Turfhoeve. Wat een prachtig lang weekend met veel zang en plezier. Ze hebben gelijk hun achterstand van die vijf jaren weer ingehaald. Wat een perfecte organisatie!

Goed geoefend

Door deze koorreis hebben ze goed kunnen oefenen voor een optreden, dat gepland staat op 8 oktober om 14.00u in Wijkhuis de Fonkel. Hier gaan ze dan, samen met het Helmonds Slavisch koor, zorgen voor een gevarieerde en mooie middag. Heb je zin gekregen om hier naar toe te komen op 8 oktober of heb je interesse in ons koor, laat van je horen. De informatie is op de media goed te vinden. www.mannenkoorlambardi.nl

Tekst, Henk van Dijk.

Foto, Peter Verberne en Jan Dijstelbloem

Vergelijkbare berichten