Met de stichting duofietsen onderweg

We zijn vandaag te gast bij de Stichting Duofietsen. Het is een heel bijzondere Stichting, omdat  deze  Stichting Duofietsen Helmond, heel veel mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, heel  blij maakt met een tocht door bijvoorbeeld de Helmondse binnenstad of daar buiten. Op 23 februari 2017 werd de Stichting Duofietsen Helmond opgericht.

Aantal Duofietsen

Stichting Duofietsen Helmond heeft in totaal 13 elektrische duofietsen en 2 elektrische rolstoelbakfietsen. Hiermee gaan ze dagelijks op pad met een groep gasten, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen en op deze manier maken ze er voor hun een gezellige middag van. Je ziet de mensen genieten. Daarbij zijn de begeleiders, ook een luisterend oor. Je hoort leuke verhalen, die zich afwisselen met ook droevige verhalen. De gemeente heeft zelf ook een donatie gedaan aan de stichting, waarmee de eerste duofiets gekocht kon worden

Vrijwilligers

Het is een ode waart aan alle vrijwilligers, want zij hebben inmiddels al wel meer dan anderhalve keer de wereld rond gefietst en barsten nog steeds van de energie. Er zijn momenteel 125 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten bij tourbeurt, als de weersomstandigheden het toelaten.

Bijzondere vrijwilliger

Vandaag, is er bij de dagelijkse Duofietstocht ook een bijzondere vrijwilliger aanwezig. Niemand minder dan onze eigen burgemeester Elly Blankma, heeft plaats genomen op de Duofiets. Zij heeft haar 91-jarige moeder aan haar rechterzijde zitten, die problemen heeft om zelf nog te fietsen. Zij vindt het bijzonder fijn en gezellig, om dit samen met haar dochter nog mee te mogen maken. Burgemeester Elly Blanksma, sprak ook haar respect uit voor al die vrijwilligers, die zich met de regelmaat voor hun naasten, die het zelf niet meer kunnen, blijven inzetten. Zij draagt de Stichting Duofietsen een warm hart toe, voor het geweldige initiatief en doel waarmee men bezig is.

Onderhoud fietsen

Tot slot heeft deze Duofiets techniek ook onderhoud nodig. Voor het onderhoud  aan deze duofietsen zoeken men (een beetje technische) mensen die kennis hebben, of willen krijgen, van de techniek van elektrische fietsen.

Ben jij misschien iemand die na het lezen van dit verslag, dit onderhoudsteam wil en kan ondersteunen? Maar ook als u als vrijwilliger op de Duofiets wilt plaatsnemen, heten zij u van harte welkom. Stuur dan even een email naar duofietsenhelmond@gmail.com

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten