Nieuwe reeks concerten in Theo Driessen Instituut

Veel mensen kennen het Theo Driessen Instituut in Helmond, als de plek aan de Willem Prinzenstraat waar koren en muziekgezelschappen repeteren. Maar ze kennen het Instituut ook, van de kamermuziek uitvoeringen. Maar het Theo Driessen Instituut wil meer zijn dan dat. Indachtig de ideeën van de grondlegger Theo Driessen, stelt de stichting die het gebouw beheert, zich ten doel om de muziekcultuur in Helmond te bevorderen.

Initiatief genomen

 Om deze reden is het initiatief genomen, om in 2023 een reeks concerten, van lokale en regionale gezelschappen te organiseren onder het motto: Meer muziek in het Theo Driessen Instituut. Het bestuur van het instituut, wil de uitvoerende gezelschappen, een podium bieden om op te treden. Daarnaast wil het bestuur laten zien en horen dat er letterlijk en figuurlijk muziek zit in het Theo Driessen Instituut. Na een succesvolle eerste reeks concerten afgelopen voorjaar, vinden ook dit najaar in het Theo Driessen Instituut op de eerste zondagmiddagen van de maand, concerten plaats van lokale en regionale muzikanten. De tweede reeks dus voor liefhebbers van een variëteit aan muziekstijlen met deze keer instrumentale jazz, vocale jazz, Argentijnse muziek, chanson en tango.

Aanvangstijd van de concerten is 15.30 uur en de deur gaat om open 15.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50. Na afloop van de concerten is er een gezellige nazit in de foyer van het Theo Driessen Instituut.

Seven Forties Swing

Op zondag 3 september wordt de aftrap gegeven, van de tweede reeks door Seven Forties Swing. Jazz muziek in New Orleans stijl, herkenbaar, vrolijk, virtuoos en muziek met garantie. Seven Fourties Swing is een band uit de regio en bestond uit (hoe kan het anders?) een zevental muzikanten geboren in de veertiger jaren van de vorige eeuw en afkomstig uit diverse muziekgezelschappen. Ze hebben elkaar gevonden in hun liefde voor oude stijl Jazz. New Orleans stijl zo u wilt. De formatie, opgericht in 1993 door Herman Hendriks, was de eerste jaren het huisorkest van Golfclub ‘de Gulbergen’ in Nuenen. In de loop van de tijd is de band uitgegroeid tot een volledig jazzorkest met een afwisselend repertoire van dixieland, swing en blues. De blazersgroep bestaat uit Frits de Jong op trompet, Hans Jansen op trombone en Henk Schriks op klarinet. Naast Nella Posthumus op piano staat een stevig ondersteunende ritmegroep met op gitaar en banjo Herman Hendriks, Peter de Vries op basgitaar en Guido Blenckers op slagwerk. Peter en Guido brachten het ‘jeugdige’ weer terug in de band omdat zij geboren werden in de vijftiger jaren. Seven Forties Swing brengt u terug naar de hoogtijdagen van de jazz in de jaren 30 en ’40. Mis het niet!

Foto, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten