NLDOET 2024 Herdenkingsmonument Mierlo-Hout | Helmond

NL doet is jaarlijks, voor schoolkinderen uit Mierlo-Hout de afsluiting van het adoptiejaar van het Herdenkingsmonument.

In het afgelopen jaar was de beurt aan OBS ’t Hout als de Adoptieschool. De kinderen, uit groep 7-8 werden in september 2023 betrokken bij de bevrijding van Mierlo-Hout door een presentatie op school. Aansluitend brachten zij op 22 september met militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog een bezoek aan de Britse begraafplaats in Mierlo. Daar kregen zij een rondleiding en informatie over wat sommige gesneuvelde militairen voor de bevrijding van onze regio hebben betekend.

Terug in Mierlo-Hout werd het vrijheidsvuur opgehaald in de kerk en met een fakkel in optocht naar het monument gebracht. Programma: Op vrijdagochtend 15 maart, tussen 10.00 en 11.15 uur is de bijeenkomst bij het monument. Tijdens de voorjaarsschoonmaak wordt er door de kinderen, diverse vrijwilligers en bestuursleden, gepoetst, geschrobd, geveegd en geharkt in de “Tuin van herinneringen”

Ook dit jaar heeft wijkwethouder Cathalijne Dortmans aangekondigd aanwezig te zijn om weer een handje mee te helpen. Dat geldt ook voor Martijn Rieter, de fractievoorzitter en raadslid van Helder Helmond zal voor het eerst te gast zijn bij het Monument. Tot besluit van NL-Doet worden er namens het bestuur van HMMH-oorkondes uitgereikt. Dit is een blijk van waardering voor de belangstelling van de Adoptieschool m.b.t. de geschiedenis van de oorlog en bevrijding van Mierlo-Hout op 22 september 1944. Dit jaar in september vieren we 80 jaar vrijheid. Facebookpagina Monument Mierlo-Hout: https://www.facebook.com/herdenkingsmonumentmierlohout

Vergelijkbare berichten