Opendag bij Stadshobbycentrum Het Baken

Op zondag 24 september organiseerde het Stads hobbycentrum, Het Baken, een open dag aan de Pastoor van Leeuwenstraat 23 in Helmond. Het is was weer eens een open dag, die kon worden georganiseerd, om iedereen weer eens kennis te laten maken met dit uitgebreid Stadshobbycentrum in Helmond.

Opening van de opendag

Om 11.00 uur werden alle vrijwilligers, van de diverse afdelingen in Het Baken, naar de kantine gevraagd voor het bijwonen van de opening van de Open dag. De voorzitter van Het Baken, Patrick Vulders, heette iedereen van harte welkom en dankte allen op voorhand voor hun aanwezigheid en inzet op deze Open dag. Vervolgens was het woord aan wethouder Harrie van Dijk. Hij roemde in zijn voorwoord, de organisatie van Het Baken, voor het feit dat zij wekelijks kans zien, om zo’n 300 mensen hun hobby te kunnen laten uitoefenen.

Voor wie allemaal

Dit Stadshobbycentrum, Het Baken, is ondergebracht in een stichting die zich ten doel stelt, actieve ontspanning te bieden aan personen die niet, of niet volledig aan het arbeidsproces kunnen deelnemen. Alle activiteiten die hier plaats vinden, worden begeleid door deskundige leiding, Er kan worden deelgenomen, aan een legio van activiteiten zoals, houtbewerken en modelbouw, metaal bewerken, glastechnieken, edelsmeden, porselein schilderen, boetseren en keramiek, etsen, schilderen en tekenen, pergamano, naaien en handwerken, computer en boekbinden.

Andere vrije tijd besteders

Ook de Heemkundekring Helmont en de Modelspoorclub Oost-Brabant, die ook dit gebouw zijn ondergebracht, openden hun deuren om iedereen welkom te heten, om een kijkje te nemen bij hun. Ook is er nog de kanarievereniging Helmonds Kleur, die zich presenteerde. Bovendien werd er goed met de leden van de kanarievereniging gesproken, want het is een andere bezigheid dan dat je probeert iets te vervaardigen met je handen. Zij willen ook graag dat er nieuwe leden bij hun vereniging komen.

Het dag resultaat

Het resultaat van veel reclame maken vooraf, was geweldig. Vele mensen hebben de uitnodiging om naar Het Baken te komen geaccepteerd, want de opkomst was geweldig en naar ieders tevredenheid. Hopelijk heeft het ook weer de nodige nieuwe leden opgeleverd, van mensen die op deze dag ontdekt hebben, dat ervoor hun ook nog wel een mooie hobby bij zit.

Foto’s en Tekst Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten