Oranjekade aan de Zuid Willemsvaart

Aan de Zuid-Willemsvaart in Helmond, gaat het ook hard met de bouw. Hier wordt door BanBouw  in samenwerking met Rezidenz Development, ook een bijzonder project gerealiseerd: de Oranjekade. In dit project wordt stijlvolle parkhuisarchitectuur afgewisseld met eigentijdse woongebouwen. In totaal komen hier 265 woningen, waarvan 220 appartementen en 45 grondgebonden stadswoningen, herenhuizen,  studio’s en penthouses. Al deze woningen zijn verdeeld over 15 woongebouwen.

Ideaal wonen

In de Oranjekade komt men op een ideale locatie te wonen, midden in de natuur en toch binnen een paar minuten op loop afstand naar het hartje van Helmond. In de openbare ruimte aan de Kanaaldijk, het  te vernieuwen Watertorenpark en de groen in te richten binnentuinen, komen de toekomstige bewoners terecht in een gezonde en rustgevende omgeving.

Parkeergarage

Onder de groene binnenpleinen wordt een parkeergarage gebouwd.  Het wordt niet een specifieke kelder, maar een ruime parkeergelegenheid op zogenoemd maaiveldniveau. Dat wil zeggen, dat de groene binnenpleinen boven de parkeergarage  komen te liggen.

Bewoning

Ondanks dat er aan de achterkant van het grote project nog volop wordt gebouwd, is er aan de voorkant langs Oostende al  volop bewoning. Hoe lang het nog zal duren voordat het hele project Oranjekade is opgeleverd, valt nog moeilijk te voorspellen. In deze reportage krijgt u een kort terugblik overzicht tot aan de bouwvak vakantie.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten