Professor Carnaval

Mijn naam is William Feijen, al 31 jaar draai ik mee in het Helmondse Carnaval.
Het begon allemaal in 1992, toen ik als slagwerker in hofkapel de “Durbloazers” van C.V. de “Durdawwers” in de Kamenij terecht kwam. Als Carnavalshistoricus alias “Professor Carnaval” heb ik vele jaren kinderen van de groepen 7/8 en diverse groeperingen enthousiast mogen maken over de geschiedenis, achtergronden en tradities van Carnaval. Ook zullen er mensen mij kunnen herkennen van de diverse tonpraat-evenementen die ik in de afgelopen 22 jaar heb mogen organiseren. De laatste jaren zit ik als Voorzitter Evenementen in het nationaal dagelijks bestuur van de Federatie Europese Narren (afdeling Nederland) en mag me namens de FEN dé ambassadeur van Carnavalsstad Helmond noemen.


Ditisonzewijk heeft me gevraagd of ik hun vaste Carnavalsreporter wil worden. Hier heb ik uiteraard positief op gereageerd! Wat is er immers mooier dan Carnaval. (behalve mijn vrouw – en tevens assistente – …. Dit moest ik van haar zeggen)
Vanaf nu brengen we wekelijks een item uit, waarin we met nieuws, interviews en weetjes ingaan op de mooie achtergronden, tradities en geschiedenis van het Carnaval, met name het Helmondse Carnaval. Dat het een geweldig feest is dat weten we, maar bij het grote publiek zijn de tradities en achtergronden niet of nauwelijks bekend, maar deze zijn minstens net zo mooi en interessant.
Nieuwsgierig geworden? Blijf ons volgen!

Vergelijkbare berichten