Speciaal bouwproject Woonpartners is klaar aan De Waart

Op 29 september 2022, werd het startsein gegeven voor de bouw van een speciaal bouwproject, aan de Waardstraat. Het ging om  de bouw van de  eerste WoonST-woningen.  Het een vaststaand feit, om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moet er flink worden doorgebouwd. Maar door alle wetgeving en procedures, duurt het allemaal verschrikkelijk lang, voordat je dat alles kunt realiseren. Ook steeds maar stijgende bouwkosten, maken het niet makkelijk, om betaalbare huisvesting te realiseren. Onlangs hebben de nieuwe bewoners, de sleutels van hun nieuwe onderkomen uitgereikt gekregen en kunnen het nu naar hun eigen inzicht, gaan inrichten.

Realiseren

Zo was er in 2021 in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) een bijzonder initiatief ontstaan. De 13 woningcorporaties en 9 gemeenten uit het SGE hadden hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning, onder de titel WoonST. Het doel dat wilde wilde bereiken was,  lagere bouwkosten en een sneller vergunning- en bouwproces.

Sneller bouwen

 De WoonST-woningen maken het voor de woningcorporaties mogelijk om sneller, meer betaalbare, duurzame en sociale woningen te bouwen en hierdoor de krapte op de woningmarkt te verminderen. De bouw van de eerste WoonST-woningen is gerealiseerdt in Helmond. BAM Wonen heeft garant gestaan voor de bouw van het mooie  appartementen complex, dat zij voor Woonpartners realiseerden, van deze eerste 35 sociale WoonST-huurappartementen.

Waar

Het nieuwe appartementencomplex Opwaarts, staat op de hoek van de Torenstraat en De Waart, tegenover het parkeerterrein van de AH. Het is een  appartementencomplex dat bestaat uit vier bouwlagen aan de Torenstraat en drie bouwlagen aan De Waart. Het nieuwe woongebouw, een WoonST-project, biedt ruimte aan 35 sociale huurappartementen, allemaal voorzien van twee slaapkamers en geschikt voor één of twee personen, in alle leeftijdsklassen. Voor elke woning is één parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein beschikbaar.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten