Speciale voorpremière voor regio Veteranen “De Vuurlinie”

Op woensdagavond 13 september, zal de voorpremière van de film, De Vuurlinie, plaats gaan vinden in Pathé Helmond. Deze avond is speciaal bestemd voor de veteranen uit Helmond, Asten, Gemert en Someren.  Alle veteranen uit deze plaatsen, zijn van harte welkom met hun partner en hebben gratis toegang.

Organisatie

Deze avond wordt uit de voornoemde plaatsen, samen met Pathé in Helmond, georganiseerd. De avond zal worden geopend met een inleiding, door de drager van de MWO Ridder Marco Kroon. De toegang tot deze voorpremière is geheel gratis. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De deur gaat open om 19.00 uur en de aanvang is 19.30 uur.

Aanmelden

Helmondse Veteranen kunnen zich aanmelden via email aan, info@veteranenhelmond.nl onder vermelding van, naam, email, uitzending en wel of niet met partner. Na aanmelding worden de mensen geïnformeerd, hoe de toegang op die avond geregeld is.

Het verhaal

Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.  

Tekst, Henk van Dijk

Foto, Defensie

Vergelijkbare berichten