Voorstelling DANSTIJD “Zo Goed als Kwaad”

Op zondag 16 juni presenteerde dansschool DANSTIJD uit Helmond haar eindproductie “Zo Goed als Kwaad” in Cultuurcentrum Deurne.
Tijdens deze sprookjesachtige voorstelling werd het publiek meegenomen naar het dorpje Gavaldon waar de jonge hartsvriendinnen Sophie en Aggie opgroeien. Jonge Sophie, gedanst door de stralende Lina Verbakel, droomt ervan om later prinses te worden. Ze speelt graag sprookjes na met haar schattige broertjes (Terry Florea en James Daum, moeder door Patty de Groof). In het gezin van jonge Aggie , door de sprankelende Milou van Lieshout, wordt er juist gedroomd van een bestaan als heks vol met zwarte magie. Ze maakt graag magische heksensoep met haar lieve moeder (Sanne Helle) en vrolijke zusjes (Chloë en Tatum Senders). Ze leiden een rustig bestaan tot op een dag hun leven een onverwachte wending neemt.

Hun toelatingsbrief voor de School voor Goed en Kwaad wordt opgehaald wordt door de ijverige postbode Lisa Hagebols en dan lijkt de droom van Aggie en Sophie uit te komen. Grote Aggie, in een prachtige presentatie van Floor Thijssen, en grote Sophie, overtuigend neergezet door Lotte Groen, worden toegelaten op deze mystieke school.
Ze genieten van de aantrekkelijke welkomstdans, de krachtige badguys en de knap gedanste goodguys. Totdat de schoolhoofden van Goed, gracieus gedanst door Marlou van de Walle, en het angstaanjagende schoolhoofd van Kwaad, verfijnd gepresenteerd door Kim Steevens, de meiden verwisselen en op de verkeerde school indelen. Dit was niet de bedoeling van Sophie en Aggie. Uiteindelijk weten ze de school en de indrukwekkende bewakers te ontvluchten. Na een sierlijke werveldans vinden ze tijdens een indrukwekkende hiphopdans hun vrijheid weer terug in Gavaldon bij hun lieve families. In hun dorp worden ze verwelkomt door de allerkleinste dansers tijdens een dorpsvreugde dans en viert heel Gavaldon met de technisch sterke selectiegroepen Impress, Impact, Impuls en Intense een groot feest om de meisjes weer welkom te heten.

Tijdens deze magische reis hebben alle dansers vanaf 2,5 jaar hun talenten laten zien en sprookjes tot leven laten komen tijdens dansen als vrolijke sprookjesfiguren, prachtige prinsessen, enge heksen en schitterende choreografieën als werveldans, gala en verwarring. Dit alles in prachtige kostuums, schmink en decor die mede mogelijk zijn gemaakt door de vele hulpouders.
Als afsluiting kwamen alle 175 leerlingen samen met docenten Eefje Daum-den Hertog, Megan Boon, Maud de Kroon, Dirkje van der Linden, Kai Tholen en regisseuse Sanne Helle op het podium om met elkaar het dansplezier van DANSTIJD te vieren. Op het aanstekelijke nummer ‘Never gonna not dance again’ straalde jong en oud door elkaar heen. Het grootse applaus uit de zaal liet horen dat niet alleen de dansers hadden genoten van deze magische middag.
DANSTIJD

Bij DANSTIJD dansen leerlingen vanaf 2,5 jaar onder leiding van Eefje Daum-den Hertog en haar gekwalificeerde team. Door kinderen én volwassenen wordt er gedanst in een diversiteit aan stijlen waarbij techniek en plezier samen komen. De lessen worden gegeven door professionele docenten in Klassiek ballet, Spitzen, Pré ballet, Moderne dans, Jazz dans, Hip Hop, Commercial, Showdans, Danskriebels en Dansfriemels.
INFORMATIE
Meer informatie over DANSTIJD is te vinden op www.danstijd.nl.

Foto-Dave-van-Hout

Vergelijkbare berichten