Zondag 3 maart Jazz at the Castle in Kasteel Helmond

Jazz at the Castle kun je bijwonen op diverse zondagen dit jaar in Kasteel Helmond. Allerlei stijlen komen voorbij, van swing en cool jazz tot boogiewoogie en dixieland waarbij de nodige improvisatie solo’s niet ontbreken. Elke keer is er een andere band of combo aanwezig. De zaal is sfeervol ingericht, de ober staat voor je klaar en de muzikanten staan te popelen om te spelen. Kortom: Jazz at the Castle heeft alle ingrediënten voor een gezellige zondagmiddag!
Wanneer?
Jazz at the Castle is er op zondag 3 maart, 7 april, 5 mei, 1 september en 6 oktober, en start om 14.30 uur.
Op 3 maart speelt The George Miller Combination. The George Miller Combination is een band met ervaren (jazz) muzikanten rondom de bekende Eindhovense zanger Wim van de Ven, die reeds in de zestiger jaren van de vorige eeuw, diverse singles heeft uitgebracht. Na een tijd in rustig vaarwater vertoefd te hebben, begon het bij Wim weer te kriebelen en is hij een aantal jaren geleden de band gestart met alleen gitarist Friso van Terwisga als begeleider. Al snel kwam er uitbreiding met bassist Louis Richard en saxofonist Sjors van de Molengraft en als laatste is drummer Bert Gerbrands erbij gekomen. Het repertoire is samengesteld uit diverse jazzstijlen, die halverwege de vorige eeuw hoogtij vierden en nog steeds grote belangstelling genieten: Dixieland, blues, Latin en bebop. Kortom vrolijke gezellige muziek waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten. The George Miller Combination speelt op semi-professioneel niveau en treedt regelmatig op in cafés, jazzclubs, feestjes enz.
Dan speelt op 7 april 2 Way Stretch, ontstaan uit de jamsessies van Stichting Jazzwork Eindhoven. De band speelt een mix van goed in het gehoor liggende jazz Standards, eigen werk, funk, latin en fusion. The Blue Jackets Jazzband spelen op 5 mei. Onvervalste stevige dixielandmuziek waarbij de sound wordt bepaald door een combinatie van instrumenten en zang ondersteund door een stuwende ritmesectie. Stil blijven zitten is onmogelijk! Wie daarna komen spelen, dat blijft nog even een verrassing!
Reserveer je kaartje
Een kaartje koop je (alleen) online voor €9,50 per persoon via https://museumhelmond.nl/evenementen/jazz-at-castle/. Dit is inclusief een consumptie. Wil je van tevoren ook het museum bezoeken? Dan heb je met aanschaf van een Jazz at the Castle ticket 50% korting op de entreeprijs, je kan je keuze aangeven op de ticketpagina. Met een Museumkaart of Vriendenloterij VIP kaart heb je gratis entree, je betaalt natuurlijk wel voor het kaartje om Jazz at the Castle bij te wonen.
Kasteel Helmond (Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond, telefoon 0492 587716) en Kunsthal Helmond (F.J. van Thielpark 7, 5707 BX Helmond, telefoon 0492 587716) zijn samen Museum Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15 minuten lopen naar Museum

Vergelijkbare berichten