KC Rijpelberg gaat voor duurzaam

KC Rijpelberg gaat voor duurzaam

Maandag is voor alle kinderen van KC Rijpelberg (locatie De Rakt, De Straap en peuteraanbod De Rakt en ’t Poppeschoentje) het grote thema over duurzaamheid gestart.

Elke groep heeft een eigen invalshoek gekozen om de komende maand aan te werken. Dit varieert van ECO-dorp, tot afval, milieu, menselijke duurzame inzetbaarheid, afval, duurzaam bouwen etc.

Het thema wordt maandag geopend met een ruilmarkt voor elke groep. Kinderen nemen hierbij gebruikte spulletjes mee (van knuffel tot leesboek tot speelgoed) waar ze zelf niet meer mee spelen. In het kindcentrum mogen ze in hun groep die spullen gaan ruilen. Niets moet, alles mag. Leerkrachten en pedagogisch professionals begeleiden hen daarbij.

We laten kinderen ervaren dat in plaats van weggooien van spullen je anderen (en jezelf!) ook heel blij kunt maken door zaken te ruilen of weg te geven. Zo krijgt alles een nieuwe kans en krijg je als kind misschien een speeltje of leesboek waar je heel erg blij mee bent.

De aftrap zal uitnodigen om in elke groep het gesprek te voeren over duurzaamheid en een aanleiding  zijn voor het deelthema waar vervolgens aan gewerkt gaat worden.

Het thema zal uiteindelijk afgesloten worden met een inloopavond waarop de kinderen aan elkaar en ouders presenteren waar ze mee bezig zijn geweest.

We houden jullie op de hoogte van dit mooie thema!

Vergelijkbare berichten