Voorjaarskermis in Helmond

Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 maart 2024 is de kermis weer in Helmond. Met een aantal hoge attracties zoals de Fly Zone (55 meter) en de Eclipse (48 meter) wil de organisatie weer veel publiek trekken. Zo mikt de kermis zoals voorgaande jaren op zo’n 100.000 bezoekers, meldt ED.

In totaal staan er veertig attracties op de voorjaarskermis in Helmond. De attracties staan verspreid over het centrum, op de Markt, Watermolenwal en het Ameideplein. Omdat er vorig jaar veel positieve reacties kwamen, heeft de organisatie dit jaar voor een wat ruimere opzet gekozen. Op deze manier is er ook meer ruimte voor mindervaliden en zou de doorloop beter moeten zijn.

Minder prikkels

Mensen die niet goed tegen harde geluiden en grote groepen mensen kunnen, hebben de mogelijkheid om tijdens de ‘prikkelarme uren’ een bezoekje te brengen aan de kermis. Er is dan zachtere muziek, minder felle lichten en ook de snelheid van attracties wordt aangepast. Mensen die hier graag naartoe willen kunnen dat doen op de openingsdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

Verkeershinder

Vanaf maandag 11 maart wordt de kermis opgebouwd. Dan zijn er ook een aantal wegen afgesloten: de Noord-Koninginnewal (ter hoogte van de Ameidewal), de Marktstraat, Ameidewal en de Watermolenwal (tussen Ameidewal-Torenstraat). Deze wegen zijn vanaf 8:00 uur tot dinsdag 26 maart gesloten voor alle verkeer.

Meer info: https://www.helmondkermis.nl

Foto via: https://www.helmondkermis.nl/#fotos

Vergelijkbare berichten