Sleuteloverdracht van de nieuwbouw D’n Herd heeft plaatsgevonden

Op dinsdag vijf maart, heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden van de nieuwbouw van D’n Herd, aan de Bindersestraat 1. Tussen de start van de bouw op 21 december 2022 en nu zijn zo’n veertien maanden verstreken. Dat ook deze bouw zo mooi op schema is gelopen, is natuurlijk ook weer aan de goede weersomstandigheden te danken. Met het overdragen van de sleutel, wil het niet zeggen dat bouw in zijn geheel al klaar is.

Aankleding en inrichting

De sleutel werd in eerste instantie door de directeur van de Ven bouwbedrijf uit Veghel, overgedragen aan de directeur van Bergopwaarts uit Deurne. Deze stelde hem vervolgens ook symbolisch ter hand aan de directeur van SMO Kitty de Laat. Door deze handelingen werd SMO in staat gesteld, om hun gebouw in de staat te brengen met verdere aankleding. Kitty de Laat liet in haar openingswoord blijken, dat er nu voor SMO nog heel veel werk te doen is voor dat het er binnen uit gaat zien, zoals het allemaal gepland is. Zij zullen hier dan nog zo’n twee maanden mee bezig zijn, want de planning is dat ergens in mei de verhuizing zal kunnen gaan plaatsvinden van uit Studio 5701 aan de Traverse, naar de Bindersestraat 1.

Huize d’n Herd

In Huize d’n Herd biedt SMO Helmond onderdak en begeleiding aan (voornamelijk alleenstaande) mensen van 18 jaar en ouder (zonder kinderen). Bij Huize d’n Herd kunnen mensen uit Helmond, maar ook uit omliggende dorpen terecht. In 2022 is het oude gebouw Huize d’n Herd gesloopt en is er, op dezelfde locatie, begonnen met de nieuwbouw. Er komen 73 studio’s en 10 bedden voor nachtopvang.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Vergelijkbare berichten