Helder Helmond brengt eerbetoon aan oorlogsslachtoffers op Nationale Veteranendag

Op zaterdag 29 juni 2024 heeft de politieke partij Helder Helmond een bijzonder initiatief genomen. Zij hebben op deze Nationale Veteranendag in de vroege ochtend een eerbetoon gebracht aan alle oorlogsslachtoffers in de stad. Ter nagedachtenis en uit respect voor de moed en opofferingen van de gevallenen zijn er kaarsjes en witte anjers geplaatst bij ieder oorlogsgraf in Helmond. Deze plechtigheid vond plaats op meerdere begraafplaatsen verspreid over de stad.

Het initiatief werd geleid door meerdere leden van Helder Helmond waaronder fractievoorzitter Martijn Rieter. Samen met de Helmondse veteranen Henk van Dijk en Willem Timmermans, werden de gedenktekens bij de graven geplaatst. De aanwezigheid van de veteranen benadrukte het belang van deze herdenking en zorgde voor een diepere verbondenheid met de geschiedenis en de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid.

Fractievoorzitter Martijn Rieter sprak zijn waardering uit voor de inzet van alle veteranen en benadrukte het belang van het blijven herdenken van onze oorlog slachtoffers. “Op een dag als vandaag staan we stil bij de immense moed en het doorzettingsvermogen van hen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Het is aan ons om hun nagedachtenis in ere te houden en de waarden waarvoor zij vochten te blijven verdedigen” aldus Rieter.

Helder Helmond hecht grote waarde aan het erkennen en eren van de offers van onze oorlogsslachtoffers en veteranen. Het plaatsen van de kaarsjes en de witte anjers, symboliseert het licht en de hoop die we koesteren voor een toekomst zonder oorlog en geweld. Want, Vrijheid is niet Vanzelfsprekend.

 Tekst, Martijn Rieter

Foto’s, Helmond.live

Vergelijkbare berichten